Kurzy ATAC

E1102 - Glukózaoxidáza

Kategória: Aditívum / Aditívum

E1102 - Glukózaoxidáza

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Ide o enzýmy, ktoré slúžia ako prostriedok na spracovanie múky alebo ako konzervačný prostriedok. Vyrába sa extrakciou enzýmov z húb aspergillus niger a pennicillium vypestovaných na melase.

Glukosaoxidasa a zdravie

Látka je považovaná za bezpečnú. Pri najmenšom zahriatí alebo nesprávnom použití však hrozí potencionálne riziko pre alergikov.

Glukosaoxidasa v potravinárstve

Vzhľadom na to, že látka dokáže z hroznového cukru vytvoriť peroxid vodíka (veľmi účinná konzervačná látka), vie zvýšiť trvanlivosť rôznych nápojov, omáčok, apod. Zlepšuje dobu skladovania vďaka schopnosti odstraňovania glukózy a kyslíka z potravín. Urýchľuje zrenie múky.

Ďalej sa používa:
- v krmivách
- orieškoch
- raňajkových cereáliách
- na výrobu sladidiel, ai.

Táto látka nie je v EÚ (ČR) povolená pre potravinárske využitie.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.