Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Ide o enzýmy, ktoré slúžia ako prostriedok na spracovanie múky alebo ako konzervačný prostriedok. Vyrába sa extrakciou enzýmov z húb aspergillus niger a pennicillium vypestovaných na melase.
Látka je považovaná za bezpečnú. Pri najmenšom zahriatí alebo nesprávnom použití však hrozí potencionálne riziko pre alergikov.
Vzhľadom na to, že látka dokáže z hroznového cukru vytvoriť peroxid vodíka (veľmi účinná konzervačná látka), vie zvýšiť trvanlivosť rôznych nápojov, omáčok, apod. Zlepšuje dobu skladovania vďaka schopnosti odstraňovania glukózy a kyslíka z potravín. Urýchľuje zrenie múky.
Ďalej sa používa:
- v krmivách
- orieškoch
- raňajkových cereáliách
- na výrobu sladidiel, ai.
Táto látka nie je v EÚ (ČR) povolená pre potravinárske využitie.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>