Kurzy ATAC

E104 - Chinolínová žlť

Kategória: Aditívum / Aditívum

E104 - Chinolínová žlť

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Ide o zeleno-žlté farbivo. Vyrába sa synteticky (synteticky destiláciou uhoľného dechtu, kostí, alkaloidov alebo reakciou acetaldehydu s acetaldehydom alebo formaldehydom).

Chinolínová žlť a zdravie

Existujú podozrenia, že príjem tejto látky podporuje hyperaktivitu detí, ďalej sa poukazuje na riziko genotoxicity a vzniku reakcií imunitného systému (žihľavka, dermatitídy…).

Chinolínová žlť v potravinárstve

Používa sa do:
- omáčok,
- cukroviniek,
- horčic,
- sušienok,
- žuvačiek,
- mliečnych výrobkov,
- pudingov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.