Kurzy ATAC

E102 - Tartrazín

Kategória: Aditívum / Aditívum

E102 - Tartrazín

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Tartrazín je žlté farbivo (označuje sa ako Cl potravinárska žlť 4). Získava sa synteticky z kameňuhoľného dechtu.

Tartrazín a zdravie

U citlivých jedincov táto látka vyvoláva nepriaznivé reakcie imunitného systému (nádcha, kašeľ, bolesti hlavy, žihľavka, astma, alergické reakcie). Existuje podozrenie, že podporuje detskú hyperaktivitu.

Tartrazín v potravinárstve

Používa sa do:
- ovocných džúsov,
- čokolád,
- korenie,
- polievok,
- horčica,
- cukroviniek,
- zmrzlín.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.