Kurzy ATAC

E101 - Riboflavín

Kategória: Aditívum / Aditívum

E101 - Riboflavín

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Riboflavín (vitamín B2) je v potravinárstve využívaný najčastejšie ako vitamín, občas aj ako farbivo (zelenožltá farba). Jeho najbohatším zdrojom sú kvasnice, väčšinou sa ale vyrábajú synteticky.

Riboflavín a zdravie

Ide o bezpečnú látku. V strave je súčasťou radu vitamínov B komplexu.

Riboflavín v potravinárstve

Bežne sa pridáva do:
- múky,
- pečiva,
- majonéz,
- zmrzlín,
- margarínov,
- pudingov,
- mliečnych výrobkov,
- raňajkových cereálií,
- syrov.

Slúži aj ako prísada do zmäkčovadiel.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.