Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Riboflavín (vitamín B2) je v potravinárstve využívaný najčastejšie ako vitamín, občas aj ako farbivo (zelenožltá farba). Jeho najbohatším zdrojom sú kvasnice, väčšinou sa ale vyrábajú synteticky.
Ide o bezpečnú látku. V strave je súčasťou radu vitamínov B komplexu.
Bežne sa pridáva do:
- múky,
- pečiva,
- majonéz,
- zmrzlín,
- margarínov,
- pudingov,
- mliečnych výrobkov,
- raňajkových cereálií,
- syrov.
Slúži aj ako prísada do zmäkčovadiel.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>