Kategória: Strukoviny / Cestoviny
Energia kcal
389 kcal
Energia kJ
1627 kJ
Bielkoviny
25 g
Sacharidy
60 g
Tuky
1.5 g
Vláknina
10 g
Cestoviny hrachové sú špeciálny druh cestovín, ktoré sú vyrobené z hrachovej múky. Táto múka sa získava mletím sušených hrachov, čo dáva cestovinám ich charakteristickú zelenú farbu a ľahko orieškovú chuť.
Hrachové cestoviny sú bohaté na bielkoviny a vlákninu, čo ich robí výbornou voľbou pre vegetariánov, vegánov alebo pre tých, ktorí sa snažia zvýšiť príjem bielkovín vo svojej strave. Sú tiež nízke na sacharidy a majú nízky glykemický index, čo znamená, že pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi a môžu byť vhodné pre ľudí s diabetom.
Hrachové cestoviny sú tiež bohaté na vitamíny a minerály, vrátane železa, zinku a B vitamínov. Sú bezlepkové, takže sú vhodné pre ľudí s celiakiou alebo pre tých, ktorí sa snažia obmedziť príjem lepku.
Príprava hrachových cestovín je podobná ako u tradičných cestovín. Stačí ich variť v osolenej vode po dobu 7-10 minút, alebo pokiaľ nie sú al dente. Vďaka ich bohatej chuti sa dobre hodí k pestrofarebným zeleninovým omáčkam, ale môžu byť tiež podávané s jednoduchým olivovým olejom a cesnakom. Môžu byť tiež použité v šalátoch alebo ako príloha k mäsu.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>