Kurzy ATAC

Cestoviny amarantové

Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny

Cestoviny amarantové

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

394 kcal

Energia kJ

1646 kJ

Bielkoviny

11 g

Sacharidy

74 g

Tuky

2 g

Vláknina

10 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (11 g) Sacharidy (74 g) Tuky (2 g) Vláknina (10 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.7 %) Sacharidy (78.6 %) Tuky (4.6 %) Vláknina (5.1 %)

Produkt vyrobený z amarantovej (Amaranthus) múky a vody.

Amarantové cestoviny a zdravie

Cestoviny sú bezlepkové, sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Sú bohatým zdrojom horčíka a vápnika – oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie nervového systému.
Hodnota glykemického indexu je vysoká, v kombinácii s konzumáciou ich vyššieho množstva sa z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladina krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Amarantové cestoviny v kuchyni

Cestoviny sú vhodné:
- ako príloha,
- na spestrenie polievok,
- ako súčasť šalátov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.