Energia kcal
393 kcal
Energia kJ
1641 kJ
Bielkoviny
1 g
Sacharidy
90 g
Tuky
0.2 g
Vláknina
5 g
Ananás je plodom ananásovníka chocholatého (Ananás comosus), ktorý je typický pre tropické a subtropické oblasti. Najväčšími svetovými producentmi sú USA, Čína, Filipíny a Brazília. Pôvodne pochádza z Paraguaja a Brazílie.
Sušený ananás je bohatým zdrojom draslíka, má tak vplyv na činnosť srdca a ciev. Je zdrojom enzýmu bromelínu, ktorý pomáha štiepiť bielkoviny - v tomto smere konzumácia ananásu napomáha tráveniu. Hodnota glykemického indexu sušeného ananásu je vyššia ako u čerstvého. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Sušený ananás sa bežne pridáva do:
- dezertov,
- kaší,
- smoothie.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>