Kategória: Korenie a ochucovadlá / Ochucovadla
Energia kcal
169 kcal
Energia kJ
705 kJ
Bielkoviny
5 g
Sacharidy
30 g
Tuky
2 g
Vláknina
2 g
Amasaké je sladká kaša typická pre japonskú kuchyňu. Vyrába sa z obilia, hlavným základom je ryža koji (guľatozrnná ryža fermentovaná pomocou kultúry Aspergillus oryzae), v prípade cirokového amasaké sa kombinuje s naklíčenými zrnami ciroku.
Pretože suroviny pri výrobe amasaké prešli procesom naklíčovania a fermentácie, pýši sa tento produkt širokým spektrom nutričných výhod. Prirodzene sladká chuť je daná obsahom cukrov, ktoré vznikli pri fermentácii, aj napriek tomu je hodnota glykemického indexu amasaké nízka. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Cirokové amasaké neobsahuje lepok, je preto vhodné pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov.
Amasaké sa používa ako dezert, prípadne sladidlo do sladkých receptov:
- kaší,
- koktailov,
- koláčov,
- pudingov,
- pečiva,
- buchiet.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>