Cukrovka je označovaná ako epidémia tretieho tisícročia, na Slovensku sa na túto chorobu lieči každý jedenásty človek. Prevažná väčšina diagnóz sa týka cukrovky 2. typu, kde vieme, že na jej vzniku sa síce podieľajú genetické vplyvy, zásadným spôsobom je ale ovplyvňovaná kvalitou stravy.

Výživa pri diabete

V kurze „Sprievodca výživou pri diabete“ sa naučíte pracovať s úpravami stravovania tak, aby výsledok zodpovedal potrebám metabolizmu a súčasne bol v súlade s prebiehajúcou liečbou.

7 dôvodov, prečo tento kurz

Komplexný pohľad na problematiku výživy

Vychádzame z moderných vedeckých poznatkov, rešpektujeme rôzne uhly pohľadu na problematiku. Cieľom je vždy individualizovaný prístup.

Orientácia na všetky výživové prístupy

Existuje mnoho dietetických postupov vedúcich k stabilizácii hladiny krvného cukru i zlepšeniu kvality metabolických pochodov. Do úvahy berieme všetky, ktoré veda považuje za overené a súčasne nepoškodzujú zdravie. Hlavným cieľom je jednoduchosť a realizácia v praxi.

Študijná metóda „škola hrou“ a spojenie štúdia výživy a varenia

Čo sa naučíte, to si rovno vyskúšate v praxi. Súčasťou kurzu je interaktívna aplikácia ZOF, pomocou ktorej prevediete teóriu priamo do praxe. Budete zostavovať jedálničky pre konkrétne situácie, k dispozícii máte desiatky vzorových zdravých receptov na inšpiráciu.

Študujete on-line a práve vtedy, keď máte čas

Celé štúdium prebieha on-line, tzn. bez nutnosti dochádzania na prednášky. Študujete v kľude z domu, časový rozsah prispôsobujete svojim možnostiam.

Priama komunikácia s lektorom prostredníctvom on-line poradne

Súčasťou kurzu je rozsiahla on-line poradňa, v ktorej je vám lektor po celú dobu štúdia k dispozícii.

Doživotný prístup do klientskej časti

Aj po dokončení kurzu sú vám dostupné všetky absolvované lekcie, aplikácie ZOF na zostavovanie jedálničkov aj on-line poradňa. Doživotne.

Kurz je vhodný pre odborníkov aj začiatočníkov

Časť záujemcov o štúdium tvoria profesionálni výživoví poradcovia. Kurz je najviac obľúbený u „laickej verejnosti“, a to prevažne ľudí, ktorí sú postihnutí diabetom a chcú sa naučiť upravovať svoju stravu správnym spôsobom.

Unikátna výučbová aplikácia ZOF

Nová on-line aplikácia ZOF slúži ako vynikajúca pomôcka pre praktickú tvorbu jedálničkov v rámci aktuálne preberaných tém v priebehu celého kurzu. Aplikácia umožňuje rýchlou a jednoduchou formou kombinovať jednotlivé potraviny do konkrétnych receptov a následne automaticky vyhodnocovať ich vlastnosti a charakteristiky. Ihneď tak uvidíte, či Vami zostavený jedálniček zodpovedá pravidlám racionálneho stravovania. Z učenia sa stáva skutočná škola hrou.

Čo sa v kurze naučíte?

  • Ako a prečo vzniká diabetes.
  • Akým spôsobom je diabetes štandardne liečený.
  • Základné pravidlá fungovania metabolizmu.
  • Spôsob, akým jednotlivé zložky stravy ovplyvňujú správanie organizmu.
  • Správne a jednoducho počítať glykemické hodnoty stravy.
  • Ovplyvňovať stravou zápalové pochody v tele.
  • Aký vplyv na metabolizmus a vznik a priebeh cukrovky má črevná mikrobiota.
  • Pracovať s klasickou koncepciou stravy aj nízkosacharidovou diétou.
  • Upravovať jedálniček pre situácie inzulínovej rezistencie, tehotenskej cukrovky aj diabetu 1. a 2. typu.
  • Zdravo ovplyvňovať telesnú hmotnosť pri diabete.
  • Vybrať doplnky stravy vhodné pre jednotlivé typy diabetu.
  • Fungovať s diabetom pri športe.
  • Riešiť závislosť na sladkom.

Ako prebieha štúdium

1
Študijné lekcie – V študijnej sekcii sa každý deň (PO-PI) zobrazia študijné lekcie zaoberajúce sa jednou konkrétnou témou. K týmto je možné sa vracať, nie je podmienkou študovať každý deň.
2
Cvičné testy – Každý deň je k dispozícii cvičný test, ktorý slúži na opakovanie učiva a pripraví vás na súhrnný mesačný test.
3
Tvorba jedálničkov – Na výučbovej aplikácii vytvárate jedálničky k vybraným témam a prevádzate tak naučenú teóriu do praxe.
4
Poradňa – Máte prístup k on-line poradni, v ktorej lektor priebežne odpovedá na všetky otázky týkajúce sa aktuálne preberaných tém. K dispozícii je celá história poradne, táto slúži ako zdroj ďalšieho študijného materiálu.
5
Záverečný test – Prebieha na on-line platforme, teda v kľude z domu a bez stresu. Je vyvrcholením celého študijného snaženia.
6
Certifikát – Po úspešnom absolvovaní študijných lekcií i záverečného testu vám bude certifikát zaslaný poštou.

Lektor kurzu
Martin Jelínek

Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstva, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokličkou, je autorom výukového systému ZOF.

Vložte svoj e-mail a my Vás upozorníme na konanie ďalšieho turnusu tohto kurzu:

Cena vrátane DPH:

119 €

Termín začatia:

Typ:On-line kurz
Rozsah kurzu:41 dní

V cene získate:

1 / 41 dní intenzívneho štúdia.

2 / Študijnú pomôcku v podobe aplikácie ZOF.

3 / Kompletný systém na úpravu stravy pri diabete.

4 / Prístup do Poradne pre študentov.

5 / Certifikát o absolvovaní kurzu.

Prečo zvoliť kurz Martina Jelínka?

  • Komplexný pohľad na problematiku výživy pri diabete.
  • Naučíte sa vyberať a správne kombinovať vhodné potraviny.
  • Unikátna metóda výučby – používame aplikáciu ZOF, v ktorej vytvárate návrhy stravovacích režimov.
  • Naučíte sa udržiavať stálu hladinu krvného cukru.
  • V rámci štúdia uľahčeného aplikáciou ZOF dostanete komplexné informácie o možnostiach manipulácie s jedálničkom pri jednotlivých typoch diabetu.

Prihláška do kurzu:

Vyplňujte všetky údaje s diakritikou. Údaje slúžia na vystavenie faktúry a certifikátu (ak je súčasťou kurzu).
V prípade otázok si prejdite sekciu najčastejšie dotazy, alebo nás kontaktujte.

Sprievodca výživou pri diabete

       Počet účastníkov:       

Cena vr. DPH: 119 €

Pripravujeme.