Kvíz č. 2
fazuľa pšenica cuketa
fermentovaných potravín strukovín klíčkov
mliečne výrobky vajcia ryby
nízky pomer vlákniny nízky prísun bielkovín príliš vysoký glykemický index stravy
ohrievajúce osviežujúce ochladzujúce
hrachu klíčkoch raže
riziko potravinových alergií vyššia záťaž pečene a obličiek vysoký obsah esenciálnych mastných kyselín
nekompletnosť aminokyselín vyšší podiel bielkoviny na prijatý objem vysoký obsah esenciálnych mastných kyselín
nedostatok nerozpustnej vlákniny prebytok rozpustnej vlákniny deficit vitamínu B12
dostatok vlákniny prebytok bielkovín nedostatok nenasýtených tukov
Prihláste sa k odberu inšpirácií, odporúčaní a postrehov Martina Jelínka, ako žiť zdravšie. Pozrite sa, čo už čitateľov zaujalo v predchádzajúcich vydaniach.