Keď som v roku 2002 po ukončení športovej kariéry a súčasne odpredaní podielu vo firme na výrobu a predaj doplnkovej výživy pre športovcov začal s prednáškovou činnosťou a poradenstvom, vyzeral svet ešte „inak“:
Dodnes spomínam na prvú testovaciu verziu kurzu Poradca pre výživu v roku 2007, pri ktorom som sa snažil vyjsť v ústrety potrebám záujemcov z rôznych kútov našej krajiny a systém štúdia nastavil tak, aby živé prednášky prebiehali raz mesačne. Ohlasy od študentov ukázali, že tento prístup kombinovaný s domácim samoštúdiom je gólom do čierneho. Nebol som ale príliš spokojný s výsledkami, teda úrovňou know-how absolventov tohto kurzu. V žiadnom prípade nie preto, že by boli neschopní či sa neučili, to ani omylom. Som si plne vedomý toho, že každá ryba smrdí od hlavy a zodpovednosť z nemalej časti leží na mojich pleciach. Začlenil som preto do systému štúdia tvorbu myšlienkových máp. Dlhodobo spätné väzby od absolventov a ich študijné výsledky potvrdili, že to bola správna voľba. Vždy sa samozrejme nájdu výnimky, ktorým niečo nevyhovuje alebo sa nepáči, vzhľadom na ich celkový počet ich ale považujme za štatisticky bezvýznamné.
Pretože žijeme v informačnom veku a vývoj spoločnosti sa neustále zrýchľuje, je obzvlášť vo vzdelávaní potreba ísť s dobou. Klasické skriptá veľmi rýchlo nahradil elektronický študijný systém, ktorý rozvíjame dodnes. Má svoje nesporné výhody:
Ako som sa už „posťažoval“ v minulých článkoch, nie všetko sa mi ako lektorovi pozdáva práve z dôvodu odosobnenia a nemožnosti mať priamy kontakt so živými ľuďmi. Trhu je samozrejme jedno, čo sa mi páči alebo nie. Dôležité sú možnosti, ktoré súčasná doba ponúka a ktoré sa ich snažíme využívať aj vo vzdelávaní, a predovšetkým – VÝSLEDKY. Výsledky v podobe rastúceho počtu záujemcov o štúdium, ich spätných väzieb a reakcií, a v neposlednom rade zmeny v ich nákupných a stravovacích zvyklostiach, ktoré vďaka štúdiu u nás naštartovali.
Eva Bartošová
Keď som sa stal vegánom, trochu som sa stratil v záplave informácií o Ostrave, ktorých je na internete veľa. Rozhodla som sa absolvovať kurz, aby som si tieto informácie ujasnila a vedela, ako si zostaviť jedálniček tak, aby mi nechýbali potraviny. Štúdia ma tak nadchla, že sa možno nakoniec stanem odborníčkou na výživu a budem pomáhať ostatným orientovať sa vo svete zdravého stravovania. Nahliadnutie do tajomstiev ajurvédy a tradičnej čínskej medicíny mi ukázalo nový pohľad na svet a možné oblasti ďalšieho výskumu a štúdia.Najväčšou výhodou pre mňa bolo absolvovanie kurzu online, keďže už nejaký čas pracujem v zahraničí. Ďakujem veľmi pekne za tento kurz :-)
Jan Pinker
Referencie na kurzy ATAC nemôžu byť napísané negatívne a všetky pozitíva nemôžu byť uvedené v jednej vete. Pretože prístup pána Jelínka je absolútne dokonalý, či už na hodinách, alebo keď potrebujete poradiť osobne. Som veľmi rada, že som sa rozhodla vyštudovať práve tu. Dovolím si napísať, že toto je jediné školiace stredisko, ktoré splnilo všetky moje očakávania, a keďže som tu úspešne absolvovala už dva kurzy, viem určite, že tým to nekončí.
Mgr. Pavla Stýskalová DiS.
Som rád, že som sa mohol zúčastniť vášho kurzu. Oceňujem vaše vedomosti, váš vtip a spôsob, akým na sebe neustále pracujete a prekonávate "zatvrdnuté dogmy". Vďaka vášmu kurzu som získal prehľad. Teraz už len musím teóriu uviesť do praxe. Funguje to. Pomaly, ale isto prekonávam samu seba, svoju svojvôľu pri príprave jedla a predovšetkým sa snažím viac premýšľať o tom, čo ja a moja rodina jeme. Zdá sa, akoby to bolo včera, čo som začal hltať vaše informácie. Hoci boli chvíle, keď bolo ťažšie sa sústrediť a niekedy sa mi nechcelo. Napriek tomu ma lákalo dozvedieť sa nové a nové informácie o výžive alebo o rôznych pohľadoch na ňu. Ďakujem vám za posledné povzbudenie a trpezlivosť, keď som z rodinných dôvodov všetko dokončovala neskoro.